Toerist opgelicht Amsterdam

    Een 27-jarige taxichauffeur is aangehouden door de politie nadat hij een reiziger 195 euro liet betalen voor een ritje van Schiphol naar Amsterdam.
    Na de taxi rit van Schiphol naar Amsterdam kwam de toerist voor een nare verassing te staan toen hij werd bevolen de rekening van een schokkende 195 euro te betalen. Uiteindelijk wilde de taxi chauffeur de man zijn wissel geld niet teruggeven waardoor de man 200 euro heeft betaald.

    Toen de man een verklaring voor het hoge bedrag vroeg aan de taxi chauffeur vertelde hij hem dat er een luchthavenbelasting werd doorberekend. Vervolgens liet hij een scherm zien, wat klaarblijkelijk niet de taxi meter was.

    De chauffeur is vrijdag 8 juli door de politie aangehouden voor oplichting. Hij is zijn licentie kwijt voor in ieder geval 12 weken meldt de politie. Het incident is geen uitzondering. Recent moest een toerist voor een ritje van Schiphol naar een het Okura hotel bijna 1000 euro betalen. Een andere reiziger betaalde 940 euro toen werd gebracht van Schiphol naar de Overtoom in Amsterdam.

    © Copyright 2023 ATC | Alphense Taxi Centrale